Periode 1

Dit is de portfolio van Micha Kuipers in periode 1


Met Wie?.

Ik heb het eerste project “Biomimicry” gedaan met: Vince Bosma, Sol Cascado en Finn Rechtuijt. Dit waren goede maatjes.

Opdracht/Opdrachtgever.

Wij kregen als opdracht: Een biomimicry huis ontwerpen en bouwen. Deze opdracht kregen wij van Artis.

Wat is biomimicry?

Biomimicry is de kunst van het imiteren van de beste biologische ideeën.

Ideeën

Wij hadden dit project heel veel ideeën (pas het 13e idee hebben we gebruikt😬). De ander ideeën waren bijvoorbeeld een vliegend huis, een inklapbaar gebouw, een huis met een bladdak en energie van een maanvis of een sidderaal.

Proces

Ons vooronderzoek ging heel stroef, we hebben daar veel te veel tijd aan besteed. We moesten een mindmap maken met: Materialen, vormen en ecosystemen. Daar wisten we nog niet echt goed wat biomimcry was dus dat ging niet heel goed. Uiteindelijk hadden we toch een prima vooronderzoek en verder ging het iets beter.

Oplossing/Eindproduct

Ons eindproduct was een onderwater strandtent met een mooi uitzicht op vissen. Ons eindproduct is gebaseerd op de longen van een vis, want die gebruiken water als zuurstof en dat hebben wij ook gedaan. Het lost op dat er weinig strandtenten zijn in de winter en dat er een keer iets nieuws is op het strand.

Samenwerking

De samenwerking dit project ging oké, soms wisten we niet wie wat deed. Er was soms ook wat onenigheid, maar verder ging het best goed.

Reflectie

Ik vind dat ik het zelf niet heel goed heb gedaan dit project. Mijn sterke kant is: Met de machines werken. Mijn zwakke kant is: Doorzetten, dat deed ik niet goed genoeg.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: